Po sviatkoch sa začína v meste veľké jarné upratovanie

02.04.2013 Prešov

Prešov 2. apríla (TASR) – Po sviatkoch radnica rozbieha veľké jarné upratovanie. Samospráva v spolupráci s Technickými službami mesta Prešov (TSMP) už zverejnila na webovej stránke harmonogram rozmiestňovania veľkoobjemových kontajnerov v jednotlivých lokalitách.
"Mesto takto každoročne vychádza v ústrety občanom, ktorí upratujú vo svojich domoch, dvoroch či vnútroblokoch. Pre jarné upratovanie v meste a jeho okolí je naplánovaných na pristavenie celkom 82 kusov týchto nádob. Tie budú na mieste, pokiaľ sa nenaplnia, maximálne však sedem dní," upozornila hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová.
TSMP pripomínajú, že do rozmiestnených VOK-ov môžu obyvatelia ukladať objemný odpad z domácnosti ako napríklad nábytok, koberce, matrace, vyradenú sanitu a podobne.
Naopak, nemôže sa do nich ukladať biologický rozložiteľný odpad ako tráva, lístie, odrezané časti vetiev. Tento odpad môžu obyvatelia uložiť vedľa kontajnera, prípadne do zberných dvorov na uliciach Bajkalská a Jesenná.
Akumulátory, autobatérie, žiarivky, oleje, obaly z farieb, staré elektrospotrebiče či pneumatiky z automobilov môžu Prešovčania odniesť výhradne do spomínaných zberných dvorov.
Hovorkyňa zdôraznila, že takzvané VOK-nádoby budú rozmiestňované v jednotlivých lokalitách v období od 3. do 24. apríla v troch cykloch. Zoznam lokalít a ulíc, kde budú umiestnené kontajnery, nájdu Prešovčania na internetovej stránke mesta.
 

Vyberte región

mark